Gouda units

Smart Tiny Loft maakt premium wonen voor startende één- en tweepersoonshuishoudens op duurdere locaties alsnog betaalbaar.

 

Smart Tiny Loft

Tiny wonen is duurzaam, betaalbaar én gewild. Zonder concessies te doen aan het wooncomfort ontwikkelde Smart Tiny Loft een drietal stapelbare loftconcepten met een klein woonoppervlak. De Smart Tiny Single (27 m2 gbo) voor de single, de Smart Tiny Duo (48 m2 gbo) voor stellen en de Smart Tiny Senior (48 m2 gbo) voor senioren. Door toevoeging van een Smart Inbouwpakket, bieden alle Smart Tiny Loft concepten alsnog een premium wooncomfort.

 

Betaalbaar

In een overspannen woningmarkt bepaalt niet de kwaliteit maar de betaalbaarheid van de woning de vraag. Daardoor stijgt de waarde van een woning per m2 naarmate de woning kleiner wordt. De extra opbrengst die hieruit voortvloeit, wordt voor een deel tenietgedaan door hogere bouwkosten per m2. Zo moet bijvoorbeeld de investering in de badkamer, keuken en klimaatinstallatie over minder m2 worden verdeeld. Maar zelfs na aftrek van deze hogere bouwkosten resulteert een extra marge. Smart Tiny Loft kiest ervoor om deze extra marge te investeren in een Smart Inbouwpakket. Zo krijgt de eindgebruiker premium wooncomfort voor zijn geld. 

 

Premium wooncomfort door Fictief Vloeroppervlak (fvo)

In een Smart Tiny Loft wordt de ideale plattegrond gecombineerd met een op tot in het detail afgestemd Smart Inbouwpakket. Dit maakt het mogelijk om dezelfde vierkante meter te gebruiken voor meerdere functies. Het dubbele ruimtegebruik levert extra wooncomfort en Smart Tiny Loft drukt dat uit in de grootheid  Fictief  Vloeroppervlak (fvo). Over fvo’s hoeft geen erfpacht te worden betaald en je ziet ze ook niet terug in de bouwkosten. De investering in een Smart Inbouwpakket wordt ruimschoots gecompenseerd met deze besparingen. Premium wonen op dure locaties wordt zo óók betaalbaar voor starters.

 

Speciaal ontworpen voor één- en tweepersoonshuishoudens

De afgelopen 20 jaar kwamen er bijna 1 miljoen Nederlandse éénpersoonshuishoudens bij. En deze trend zet door. Naar verwachting woont binnen 10 jaar bijna de helft van de Nederlandse  bevolking graag in een één- of tweepersoonshuishouden.  De huidige woningvoorraad is niet afgestemd op de huidige vraag, laat staan de vraag die nog komt. Daarom is verandering van het woningaanbod noodzakelijk. Een compacte, duurzame woning met premium wooncomfort, dát is wat deze doelgroep vraagt en dát is waar Smart Tiny Loft een antwoord op biedt.

 

Duurzaam tot de max

Klein wonen is op zichzelf al duurzaam. Het kost minder energie om de woning te verwarmen en de bewoner is gedwongen te “ontspullen”. Maar de modulaire Smart Tiny Loft is óók nog eens bio-based. Door toepassing van zoveel mogelijk circulaire materialen scoort het ontwerp zeer positief op de MPG (= norm voor MilieuPrestatie Gebouwen). En het klimaatsysteem is zo goed doordacht dat zelfs zonder PV-systeem wordt voldaan aan de BENG norm. Met anderhalf PV-paneel scoort de modulaire Smart Tiny Single zelfs 0-op-de-meter. 

 

Geschikt voor flexbouw

Het komende jaar wil de overheid 37.500 flexwoningen realiseren. Door het tijdelijke karakter van flexwoningen kan snel worden gebouwd, zonder bezwaren op bestemmingsplanwijzigingen af te wachten. Om aan deze vraag tegemoet te komen werd de modulaire Smart Tiny Loft ontwikkeld. Deze kan net zo eenvoudig worden verwijderd als dat hij is geplaatst en voldoet hiermee aan de voorwaarden voor flexbouw. De modulaire Smart Tiny Loft wordt in onze fabriek geassembleerd, en kant en klaar geplaatst op locatie tot en met maar liefst 4 bouwlagen hoog. Omdat er op locatie geen uitstoot plaatsvindt, is de modulaire Smart Tiny Loft ook een uitkomst in gebieden waar fijnstofproblematiek speelt.

De modulaire Smart Tiny Loft voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit en de BENG en doet esthetisch gezien niet onder voor reguliere bouw. Daarom is deze ook zeer geschikt voor permanente bouwtoepassing. Smart Tiny Loft maakt premium wonen voor startende één- en tweepersoonshuishoudens op duurdere locaties alsnog betaalbaar.

Date:
Tags: